Past een donzen dekbed bij jou?

Dekbedden zijn er tegenwoordig in allerlei verschillende soorten en maten. Dit lijkt op het eerste oog ideaal, maar het grote aanbod kan ook voor de nodige problemen zorgen. Zo weet jij mogelijk niet meer welk dekbed je het beste kunt kiezen. Heb je een donzen dekbed op het oog, maar heb je nog niet eerder een dekbed met deze vulling gehad? Dan vraag jij je waarschijnlijk af of een donzen dekbed geschikt is voor jou. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij helpen jou in deze tekst te bepalen of een donzen dekbed bij jou past.

Dons is licht
Voordat jij een donzen dekbed koopt, moet je eerst kijken naar jouw eigen voorkeuren. Slaap je niet graag onder een zwaar dekbed? Dan is dons een geschikte vulling. Dons is namelijk een licht materiaal. Wanneer je onder een dekbed met deze vulling ligt, heb je niet of nauwelijks in de gaten dat er een deken op je rust. Bij andere vullingen is dit mogelijk wel het geval. Zo zijn synthetische en wollen dekbedden bijvoorbeeld zwaarder dan een dekbed van dons. Hier wordt namelijk meer vulling gebruikt, wat het gewicht van het dekbed niet ten goede komt.

Houdt warmte vast
In de wintermaanden kan het betrekkelijk koud worden in ons land. Met name ’s nachts daalt het kwik soms behoorlijk onder nul. Aangezien we dan slapen, willen we het lekker warm hebben. Daarom slaapt de gemiddelde Nederlander ’s winters onder een dekbed. Helaas is niet ieder dekbed even warm. Heb jij het vaak snel koud als je in bed ligt? Kies dan voor een dekbed dat goed isoleert. Een donzen dekbed is dan een goede keuze. Een dons dekbed houdt de warmte goed vast, waardoor jij het ’s nachts niet koud krijgt. Bang dat het in de zomer té warm is wanneer je onder een donzen dekbed slaapt? Dat is niet nodig, want je kunt voor een 4 seizoenen dekbed met dons kiezen. Hierdoor slaap je altijd onder een dekbed dat past bij de temperatuur.

Laat vocht door
Zweet jij veel in bed? Dan kan dit het gevolg zijn van de vulling van het dekbed waar je momenteel onder slaapt. Niet iedere vulling laat (transpiratie)vocht namelijk even goed door. Wil je een vulling die het vocht goed doorlaat? Dan is een donzen dekbed ideaal. Tussen de donsvlokken zit namelijk veel lucht. Gevolg hiervan is dat vocht makkelijk door de vulling heen kan. Hierdoor zweet jij niet snel wanneer je onder een dekbed van dons slaapt.

Hoeveel wil je uitgeven aan een dekbed?
Om te bepalen of een donzen dekbed bij jou past, kijk je ongetwijfeld ook naar de prijs. Dit is logisch, maar laat je hier niet te veel door leiden. In vergelijking met een synthetisch dekbed is een donzen dekbed duurder. Hierdoor ben je misschien eerder geneigd om voor een dekbed met goedkopere vulling te gaan. Begrijpelijk, maar goedkopere dekbedden hebben de nodige nadelen ten opzichte van donzen dekbedden. Zo isoleren ze minder, laten ze slechter vocht door en gaan ze minder lang mee. Kies je voor een donzen dekbed? Dan hoef jij je hier geen zorgen over te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *