Met deze tips geeft u een nieuwe definitie aan besparen op uw energierekening

De energierekening is iets wat men vaak over het hoofd ziet als we het over besparen hebben, terwijl dit juist een onderdeel is waarop flink bespaard kan worden! U kunt echt honderden euro’s op jaarbasis in uw zak houden, als u maar weet hoe. Zie daarom onderstaande tips, waardoor u een nieuwe definitie aan besparen op uw energie kunt geven.

Gloeilampen vervangen door ledlampen

Het licht in onze huizen is een flinke verbruiker wat stroom betreft. Dit komt mede doordat er geen energiezuinige lampen zijn geplaatst en doordat we onnodig lichten aan laten staan. Wanneer u alle gloeilampen vervangt door ledlampen, zult u merken dat dit enorm scheelt in stroomverbruik. Als u daarbij ook nog eens niet vergeet om de lichten uit te doen, kunt u nog meer besparen. U kunt overigens ook sensoren (laten) installeren die het licht vanzelf aan- en uitdoen wanneer u een bepaalde ruimte betreedt of verlaat.

Voorkom sluipverbruik

Nog zo’n onbewuste energievreter: het sluipverbruik. Er zijn enorm veel elektrische apparaten die ook stroom verbruiken terwijl ze op stand-by staan. Daarom is het belangrijk dat u zoveel mogelijk alle stekkers uit de stopcontacten haalt om het verbruik omlaag te brengen. Vergeet ook niet de mobiele telefoonopladers! Deze verbruiken ook gewoon door wanneer ze in het stopcontact zitten zonder dat er een telefoon op aangesloten is.

Overstappen van energieleverancier

Dit kan u honderden euro’s per jaar schelen! Veel mensen blijven onnodig veel geld uitgeven doordat ze bij dezelfde energieleverancier blijven. Vaak doet men dit omdat ze het een gedoe vinden om over te stappen, of “het zo wel goed vinden”. Het vergelijken van verschillende energieleveranciers is zeer eenvoudig.  U kunt gemakkelijk eeb vergelijkingen maken tussen energieaanbieders en kijken welke het goedkoopst is. Het gas en licht vergelijken is helemaal gratis en echt zo gepiept. Als er iets is waarop u veel kunt besparen, is het door over te stappen. Ervaar het nu zelf, en bespaar voor een nieuw interieur!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *