De woon decoratie trend van dit moment!

Plakfolie; heb je er wel eens van gehoord? Het wordt ook wel plakplastic of kleeffolie genoemd. In principe wordt hier hetzelfde mee bedoeld. Het is een plastic folie met aan één zijde een plaklaag en aan de andere zijde een mooie decoratieve print óf natuurlijk een effen kleur. Het folie wordt veel gebruikt voor het decoreren van interieur. Je kunt er deuren mee stijlen, kastjes mee pimpen, tafels een andere look geven of je woonaccessoires zoals plantenbakken etc. een andere print geven. Ook complete keukens worden er mee beplakt. Zo kun je van je witte keuken een mat zwarte keuken maken of geef je al je kastdeurtjes een mooie marmeren of houten look! Voordeel is dat plakfolie erg voordelig is in aanschaf en je er echt hele mooie resultaten mee kunt maken.

Het gebruik van plakfolie is steeds populairder. Steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheden met plakplastic. Dat heeft mede te maken met het gebruik van sociale media. Veel mensen laten hun interieur zien op hun socials en daarin wordt ook steeds vaker plakfolie gespot. Op die manier ontdekken steeds meer mensen deze manier van decoreren en willen ze het ook uitproberen.

Plakfolie aanbrengen
Het gebruiken van plakfolie is niet moeilijk. Ook wanneer je er geen ervaring mee hebt is het vaak nog steeds een eenvoudige klus. Een klein object kun je vaak in je eentje wel beplakken. Bij normale tot grote objecten wordt aangeraden om met minimaal twee personen te werk te gaan. Je verwijdert de beschermlaag aan de achterkant waardoor de plaklaag los komt. Je kunt het folie dan aanbrengen op een gladde, schone en vlakke ondergrond. Eventueel kun je water gebruiken, daarmee is de kans op luchtbellen namelijk een stuk kleiner. Het water kun je gemakkelijk onder het folie vandaan vegen, eventuele luchtbellen gaan moeilijker. Maak dan dus zowel de ondergrond als de plaklaag (dit gaat niet ten koste van de kleefkracht) nat met water. Veeg het water er later onder vandaan door over het folie te vegen met een speciaal plakfolie rakeltje.

Plakfolie kun je al kopen voor slechts een paar euro. Ook wanneer je dus eerst even wilt ontdekken en uitproberen hoe plakplastic werkt, ben je niet meteen een groot budget kwijt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *