Innoverende Italiaanse Fashion

Wie aan Italiaanse mode en modehuizen denkt, denkt al gauw aan luxe modemerken en haute couture, maar merken zoals Parajumpers zetten Italiaanse mode op een hele andere manier op de kaart. Italië staat al eeuwen bekend als mode producerend legende. Wanneer men denkt aan kleding producten uit Italië, denkt men vaak aan creativiteit, kwaliteit en vakmanschap. Het land is de geboorteplek van veel luxe modehuizen zoals Prada en Armani, maar ook het bekende denim merk Diesel komt er vandaan. Maar waar de Italiaanse merken  tegenwoordig de markt mee veroveren is misschien niet helemaal wat men verwacht: techwear en streetwear uit Italië is nu helemaal hot.

Urban streetwear uit Italië

Italië is een land met veel verschillende landschappen en een divers klimaat. In de zomer is het er heerlijk warm en kun je lange wandeltochten maken door grote natuurgebieden. Tijdens de winter kun je de bergen in om te gaan skiën of snowboarden. Praktische, weersbestendige kleding was Italië zeker niet vreemd. Combineer dit met de Italiaanse gevoel voor mode, scherpe silhouetten en hoge kwaliteit productie en dan kom je uit op een paar klassieke techwear merken die met hun futuristische stijl en de op Hip Hop cultuur geïnspireerde esthetiek het straatbeeld veroveren. Merken als Parajumpers, CP Company en Moncler staan ook regelmatig in beeld in videoclips en fotoshoots van Nederlandse artiesten.

Techwear, de stijl van het moment

Waar dergelijke merken zoals CP Company zich op focussen, is techwear. De ‘tech’ van techwear staat voor technologisch en het draait om modebewuste urban kleding dat hoogwaardige stoffen en technische details gebruikt om een ​​product te creëren dat bestand is tegen de elementen. Doordat de kledingstukken comfortabel, stijlvol en praktisch zijn, zijn ze de afgelopen jaren erg geliefd geworden. Dit zou kunnen komen doordat veel meer mensen verre en uitdagende reizen maken. Hierdoor wordt het hebben van weersbestendige maar tegelijkertijd ook stijlvolle kleding een stuk belangrijker. Zo kun je zowel in de stad, als in de bergen goed uit de voeten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *