Een zakelijk energiecontract afsluiten; let hier goed op

Heb je de beschikking over een bedrijfspand? Heb je dit pand in eigendom of huur je dit pand? In beide gevallen moet je met de nodige energiekosten rekening houden. Er staat ongetwijfeld apparatuur aan, er staan misschien machines aan en de gehele dag door moet er licht branden.

Zonder dat je het in eerste instantie door hebt, ben je hierdoor relatief veel geld aan jouw zakelijke energierekening uit. Wil je graag op dit gebied geld besparen? Dit is mogelijk! Hoe? Nou, zoals buitenlandse zakenrelaties zouden zeggen: compare energy. Of meter andere woorden: ga verschillende energiecontracten met elkaar vergelijken.

Schat het verbruik zo nauwkeurig mogelijk in

Wil je direct zakelijke energiecontracten met elkaar vergelijken? Dan is het cruciaal dat je jouw verbruik nauwkeurig in weet te schatten. Je kunt hier een online tool voor gebruiken, maar je kunt ook kijken naar het verbruik van het afgelopen jaar. Op basis van dat verbruik kun je mogelijk een prima inschatting voor het komende jaar gaan maken. Des te nauwkeuriger je dit verbruik in weet te schatten, des te beter je inzichtelijk krijgt hoeveel je ongeveer moet gaan betalen.

Kijk goed naar de voorwaarden

Heb je jouw verbruik nauwkeurig ingeschat? Dan kun je verschillende energiecontracten met elkaar vergelijken. Hierbij is het dringende advies om goed naar de voorwaarden te kijken. Heb je bijvoorbeeld met een bepaalde looptijd te maken? Gaat het om groene- of om grijze stroom? En hoe zit het precies met een opzegtermijn? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waar je een passend antwoord op moet zien te vinden.

Offshore wind

Kijk goed naar de premie

Tevens is het van belang om goed naar de premie te kijken. Kijk hierbij niet alleen naar de hoogte van de premie, maar ook naar de opbouw van de premie. Wij willen je echter aanraden om je niet volledig blind te staren op de premie. Mogelijk kun je beter nét iets meer betalen voor bijvoorbeeld Oxxio energie, waardoor je ook nog van een perfecte service verzekerd bent. Dit is echter een keuze die alleen jij voor jezelf kunt maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *